Кого виключать з військового обліку вже у квітні 2024 року — перелік категорій

Усі військовозобов'язані чоловіки в Україні повинні стояти на військовому обліку та регулярно оновлювати свої дані в ТЦК та СП.

28.03.2024
Общество


Зміни для ФОПів: які нововведення принесе закон про передачу ЄСВ Пенсійному фонду

Верховна Рада незабаром має розглянути законопроєкт, що передбачає передачу адміністрування єдиного соцвнеску до Пенсійного фонду. Фокус спитав у юристів, якими будуть наслідки таких змін в разі ухвалення документу.

28.03.2024
Бизнес


На черкаському пляжі може “вирости” 30-ти метровий готель

18 березня Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради видав групі компаній містобудівні умови та обмеження на зведення апарт-готелю, заввишки 33 метри, на території пляжу “Рів’єра”, що знаходиться неподалік історичного центру Черкас.

28.03.2024
Недвижимость


Верховна Рада знов спробує розглянути законопроект про штрафи за порушення комендантської години

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності провів виїзне засідання у Львові. Під час нього, як повідомив голова Комітету Сергій Іонушас, розглянули законопроект щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану № 10195.

28.03.2024
Законы


Пенсії і доплати-2024: що зміниться з 1 квітня

У квітні вдруге за 2024 рік зростуть пенсії українців, які старше 65 років і мають повний стаж, проведуть перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а також певні категорії пенсіонерів можуть отримати доплати від ООН.

28.03.2024
Пенсия


"Здійснювали операцію впливу в Європі". Чехія ввела санкції проти Медведчука і його подільника

Колишній український політик Віктор Медведчук і колишній продюсер його закритого телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський здійснювали через Чехію операцію впливу в Європі.

28.03.2024
События в мире


Низка країн, включно з Україною, обговорюють можливу мирну домовленість з Росією, - Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що наразі низка країн, включно з Україною, обговорюють на рівні радників з безпеки можливу мирну домовленість з Росією.

28.03.2024
Политика


Навесні в Україні подешевшають деякі продукти харчування, однак неодмінно подорожчають сигарети та бензин

Після сильного злету споживчих цін в Україні у перший рік повномасштабної війни, у другій половині 2023 року ситуація стабілізувалась.

27.03.2024
Экономика


В Україні запустять е-гривню: за що українці зможуть розраховуватися і від чого будуть не у захваті

В Україні протестують державну цифрову валюту - е-гривню, після чого буде прийматися рішення про її впровадження.

27.03.2024
Экономика


Українці без страхового стажу можуть оформити соціальну пенсію: названо умови

Громадяни України можуть розраховувати на пенсію, якщо працювали офіційно та накопичили достатній страховий стаж. Ті, хто його не мають або він є недостатнім, можуть претендувати лише на допомогу від держави.

27.03.2024
Пенсия